Včeraj sem bila spet na tečaju francoščine. Tečaj poteka 1x na teden po dve uri, v skupini nas je 16, kar se zdi veliko ampak ljudje vedno manjkajo tako, da ni panike. Učiteljica sicer uči na Melbourne Uni tako, da je tečaj res kvaliteten in se na srečo hitro odvija. Vsi, ki hodimo smo kar pridni in se doma vestno učimo, nam pa vsem težave dela izgovorjava. Moji r-ji so slovenski, od drugih pa seveda angleško obarvani; najbrž nas ni prav fino poslušat! Včeraj smo se učili hrano, njam, so se vsem cedile sline. Do plačila bi še nekako šlo, pri številkah bi se pa ustavilo. Itak, da morajo bit tako zelo posebni, da je tudi štetje blazno zakomplicirano! Zdaj dojemam zakaj je francoščina v srednji šoli lahko razlog za slabo voljo. Drugače pa večina kolegov na tečaju namerava potovat v Francijo in iz prve roke okusit dobrote in pregovorno (ne)prijaznov parižanov. Oh, ko bi bila le bliže!
Vreme je še vedno mrzlo, čeprav se koledarska pomlad začne 1. septembra. No ja, so pa vsaj dnevi bolj sončni! Vsi že komaj čakamo poletja, morja, lažje hrane, Coopers Pale Ale, belih vin, kratkih rokavov in japank. Mmm, pa najboljšega sladoleda v mestu na Ackland Rd v St Kildi!
sreda, 22. avgust 2007
Naročite se na:
Objavi komentarje (Atom)
5 komentarjev:
BRAVO NINCA OBLJUBLJAM DA BOM STALNO BRAL IN KOMENTIRAL!!!TVOJ BRATRANEC UROŠ
Super! Zanimivo, duhovito, iskreno!
Zaradi trenutnih vremenskih razmer sicer še ne bi zamenjala z vama, od novembra do marca pa vsekakor ...
Uživajta!
Jani in Zdenka
Joj, kako sta me razveslila tale dva komentarja!
Hej, Ninca,
čestitke za blog! Kdaj torej prideta v Francijo, da se zleknemo na travo pred Louvre in odpremo en pirček... ;). So kar prijazni tile Parižani, hrana je pa res kul. Poskusi tole:
- kupi testo za tarte (gor mora pisat "pâte brisée" in ga razgrni v okrogli pekač
- v skledi razžvrkljaj (7 zaporednih soglasnikov) 4 jajca, dodaj 3/4 kisle smotane, korenjeve žetone, kockice pancete in nariban sir (pravzapravza lahko zmešaš karkoli)
- speč v pečic
yum-yum
se beremo!
lpmhc
Mljask, Miholja, tole mi zveni kot Quiche Lorraine. Bom šla jutri na trgu v lov za testom. Paris pa, upam, da res kmalu spet.
Objavite komentar